ULO hladnjača

Kako bi se očuvala svježina namirnica, Regina je izgradila hladnjaču kapaciteta 2000 tona. Hladnjača se sastoji od 13 komora kapaciteta od 130 do 200 tona. U hladnjaču je ugrađena najmodernija tehnologija za skladištenje voća i povrća, tzv. ULO (Ultra Low Oxygen) sustav koji omogućuje da se koncentracija kisika smanji na 1 - 1,5%, odnosno koncentracija ugljičnog dioksida poveća do 2%. Temperatura skladištenja može se održavati na razini od oko 1 - 2 °C.

Uporabom ULO tehnologije mogu se zaustaviti, odnosno usporiti mnogi fiziološki procesi vezani uz disanje i starenje ploda čime se postiže da namirnice zadrže karakteristike tek ubranog ploda i do nekoliko mjeseci. Ovisno o sorti, u navedenim uvjetima mogu se skladištiti i do iduće berbe.

Saznaj više →

Prednosti ULO hlađenja

Usporava starenje

Visok udio CO2 otežava "disanje" ploda, čime se usporava proces dozrijevanja. Rezultat je dugoročno očuvani okus i tekstura svježe-ubranog ploda.

💧

Sprječava isušivanje

Unutar komora se održava relativno visok stupanj vlage u atmosferi. To usporava proces dehidracije i rezultira zadržavanjem svježine i sočnosti ploda.

🌫️

Onemogućava kvarenje

Vrlo niska razina kisika u atmosferi (<2%) sprječava razvoj mikroorganizama unutar komore. To rezultira zdravijim plodovima s duljim životnim vijekom.

Zainteresirani ste za najam ULO hladnjače?

Želite privremeno skladištiti svoj proizvod u našoj ULO hladnjači? Saznajte više o našim uslugama vezanim uz najam rashladnih komora.